Claudicatio Intermittens/Etalage benen

Etalage benen

Claudicatio Intermittens: Begrip, Voorkomen en Symptomen

Wat is Claudicatio Intermittens?

Claudicatio Intermittens, in de volksmond bekend als etalagebenen, is een vaataandoening die ontstaat door vernauwing van de slagaders in de benen. Deze vernauwing belemmert de bloedtoevoer naar de beenspieren, wat resulteert in pijn en ongemak tijdens het lopen of bewegen. De term "etalagebenen" komt voort uit het gedrag van mensen met deze aandoening, die vaak even stilstaan of 'etalageren' om de pijn te verlichten.

Prevalentie van Claudicatio Intermittens

Claudicatio Intermittens komt relatief vaak voor en heeft de neiging toe te nemen met de leeftijd. Risicofactoren zoals roken, diabetes, hoge bloeddruk en een verhoogd cholesterolgehalte dragen bij aan de ontwikkeling ervan. Het is van belang te begrijpen hoe wijdverspreid deze aandoening is om de noodzaak van gespecialiseerde zorg te benadrukken.

Symptomen van Claudicatio Intermittens

De symptomen van Claudicatio Intermittens omvatten pijn, krampen en vermoeidheid in de kuiten, dijen of bilspieren tijdens het lopen. Deze klachten verdwijnen doorgaans na rust, maar keren terug bij hernieuwde activiteit. Het beperkt de mobiliteit en kan een negatieve invloed hebben op de algehele levenskwaliteit.

Gespecialiseerde Zorg bij Move Together Fysiotherapie

Rolf's Specialisatie

Rolf, werkzaam bij Move Together Fysiotherapie in Den Bosch, is gespecialiseerd in de behandeling van Claudicatio Intermittens. Zijn expertise en toewijding aan het welzijn van patiënten maken hem de ideale professional om te helpen bij het beheersen en behandelen van deze aandoening.

Chronisch ZorgNet en Revalidatie

Rolf is aangesloten bij het Chronisch ZorgNet, een netwerk van zorgverleners gespecialiseerd in de behandeling van chronische aandoeningen, waaronder Claudicatio Intermittens. Deze aansluiting benadrukt de kwaliteit en doelgerichtheid van de zorg die Rolf biedt.

Revalideren bij Move Together Fysiotherapie

Voor effectieve revalidatie van Claudicatio Intermittens is aansluiting bij het Chronisch ZorgNet essentieel. Bij Move Together Fysiotherapie in Den Bosch is Rolf de specialist die iedereen met etalagebenen kan begeleiden naar een betere mobiliteit en een verbeterde levenskwaliteit. Hier vinden patiënten niet alleen expertise in de behandeling van Claudicatio Intermittens, maar ook een persoonlijke benadering die gericht is op het individuele welzijn van elke cliënt.

Kortom, Move Together Fysiotherapie met Rolf als specialist en de aansluiting bij het Chronisch ZorgNet vormen de ideale combinatie voor effectieve revalidatie van Claudicatio Intermittens in Den Bosch.