Schouder(gordel) oefeningen

Startpositie mid row

Start met de schouderbladen bij elkaar en de hoofdpositie boven de romp. Zorg er voor dat de schouders ontspannen zijn en de voeten ongeveer op heupbreedte.

Startpositie mid row

Eindpositie mid row

Vanuit de startpositie wordt de dynaband met ellebogen smal langs het lichaam getrokken. De spieren tussen de schouderbladen worden nu getraind. Voer de oefening 3x15 herhalingen uit (herhalingen kunnen variëren per trainingsdoel)

Eindpositie mid row

Positie 1 reverse fly fase 1

Lig met de buik op een bankje of plat op de grond. De armpositie is langs het lichaam. Er wordt een letter A gemaakt. Breng nu de schouderbladen naar elkaar toe. De duimzijde is naar de grond gericht. Breng nu de armen naar beneden en weer omhoog. Voer deze beweging 10 x achter elkaar uit. Onderste gedeelte van de trapezius wordt getraind.

Positie 1 reverse fly fase 1

Positie 2 reverse fly fase 2

Positie 2 van de reverse fly is met de armen in lijn van de schouders. De duimzijde is weer naar de grond gewezen. Er wordt een letter T gemaakt met de armen. Beweeg nu de armen in deze positie omhoog en omlaag. Voer de beweging 10 x achter elkaar uit. Het middelste gedeelte van de trapezius wordt getraind

Positie 2 reverse fly fase 2

Positie 3 reverse fly fase 3

Positie 3 is met de armen boven schouderhoogte. Je maakt een V vorm met de armen. De duimzijde is nu juist omhoog gericht. Breng nu de armen omhoog en naar beneden. Voer de beweging 5-10 x uit. Het bovenste gedeelte van de trapezius spier wordt getraind.

Positie 3 reverse fly fase 3