Knie prothese

Revalidatie na een totall knee (nieuwe knie)

Als u veel hinder ervaart van uw knie in het dagelijks leven en er is geen andere mogelijkheid meer om hiervan af te komen kan de orthopeed ervoor kiezen om een nieuwe knie te plaatsen. Het gewricht is dan dermate versleten dat dit helaas klachten blijft geven.

Een nieuwe knie zult u meer bewegingsvrijheid geven, meer stabiltieit, meer kracht en minder pijn. Echter is het belangrijk om na de operatie goed te revalideren bij een fysiotherapeut. De fysiotherapeutische revalidatie zal altijd gestart worden met een onderzoek. Binnen dit onderzoek kijken we naar de wond/litteken, wordt er een bewegingsonderzoek uitgevoerd functioneel (dus bijvoorbeeld zitten, opstaan en lopen), wordt het kniegewricht passief getest en voeren wij een krachtonderzoek uit naar de betrokkenen spieren van de knie.

Wat centraal bij ons staat is uw doel. Wat wilt u weer bereiken in het dagelijks leven. Door een doel te hebben kunnen we hier samen gericht voor gaan trainen. De training bestaat altijd uit stabiliteit en krachttraining. Echter wanneer het gewricht beperkt blijft in zijn bewegelijkheid wordt het gewricht gemobiliseerd en worden de spieren rondom behandeld door middel van detoniserende technieken. Richting het einde van het traject kan er steeds specifieker worden getraind naar aanleiding van uw doel. Het gehele revalidatietraject varieert van 3 tot 12 maanden.

Revalideren binnen ons oefencentrum van maar liefst 400m2 in Den Bosch / Empel zijn uw doelen binnen handbereik.
Plan uw afspraak bij Move Together fysiotherapie in Den Bosch/Empel.