Krachtoefeningen

Startpositie squat

Start rechtop met voeten iets breder dan heupbreedte met de tenen gericht op 11 uur en op 1 uur (dit kan per individu verschillen).

Startpositie squat

Eindpositie squat

Zak nu naar beneden alsof u op een stoel wil zitten (de stoel kan meteen een hulpmiddel zijn om de squat te oefenen). Blijf naar voren kijken. Door middel van de armen hoog te houden wordt het bovenlichaam opgestrekt. Aantal herhalingen en sets kan variëren per doel.

Eindpositie squat

Startpositie front squat

Breng de barbell (of ander voorwerp) voor uw lichaam op de schouders (richting de nek). Start rechtop met voeten iets breder dan heupbreedte met de tenen gericht op 11 uur en op 1 uur (dit kan per individu verschillen). De ellebogen wijzen vooruit gestrekt omhoog om de bovenrug goed opgerekt te houden.

Startpositie front squat

Eindpositie Front squat

Zak nu naar beneden alsof u op een stoel wil zitten (de stoel kan meteen een hulpmiddel zijn om de squat te oefenen). Knieën blijven in lijn met de tenen. Door de ellebogen naar boven te blijven strekken blijft het bovenlichaam goed rechtop. Kom daarna weer terug naar start. Aantal herhalingen en sets kan variëren per doel.

Eindpositie Front squat

Startpositie one leg deadlift

Start rechtop met de Kettlebell of dumbell voor het lichaam. Rechts vast betekend ook rechts het been naar achter brengen. De startpositie is het rechterbeen van de grond.

Startpositie one leg deadlift

Eindpositie one leg deadlift

Breng nu het rechterbeen gestrekt naar achter zodat deze in lijn met het bovenlichaam is. De Kettlebelt raakt net de grond niet aan. Het linkerbeen is licht gebogen met spanning op de hamstring. Strek het lichaam weer op om weer in beginpositie te komen. Dit wordt gedaan door de heup naar voren te strekken. Aantal herhalingen en sets kan variëren per doel.

Eindpositie one leg deadlift

Startpositie lunge step

Sta recht op. Bepaal van te voren waar je met het rechter been naar voren gaat stappen. Bepaal ook hoe de voet wordt geplaatst. Span de buikspieren alvast aan.

Startpositie lunge step

Eindpositie lungestep

De stap die naar voren is gemaakt is met het voorste been ongeveer in een hoek van 90 graden. De knie komt niet voorbij de tenen. De grote van de stap is bepalend voor het achterste been, De grote is goed wanneer je met de achterste voet op de tenen komt te staan. Bovenlichaam is rechtop. Aantal herhalingen kunnen variëren per doel.

Eindpositie lungestep