Hoofdpijn

en zijn verschillende vormen

Hoofdpijn

Meer dan 90% van de bevolking maakt wel een keer hoofdpijn mee. Er zijn echter veel verschillende soorten hoofdpijnen. Hieronder kunt u lezen wat voor soort hoofdpijnen er zijn en met welke wij u kunnen helpen.

  1. Spanningshoofdpijn: Ook wel tension type headache genoemd. Deze hoofdpijn komt vanuit de spieren die zich tussen de schedel, de 1e nekwervel en 2e nekwervel bevinden. 50% kans dat hier de hoofdpijn vandaan komt. De duur van de hoofdpijn varieert van enkele minuten tot dagen. De hoofdpijn wordt omschreven als geen hele heftige hoofdpijn en er kan mee gewerkt en gesport worden. De hoofdpijn wordt omschreven als een drukkende knellende hoofdpijn en wordt aan beide zijden van het hoofd ervaren.
  2. Cervicogene hoofdpijn: Dit is hoofdpijn die zich kenmerkt door een mobiliteitsbeperking van de nek. De hoofdpijn wordt ook geprovoceerd door nekbewegingen. De pijn is meestal aan een kant te voelen en wordt vaak als heftig omschreven.
  3. Hoofdpijn vanuit de kaak: Wanneer de spieren rondom het kaakgewricht overbelast zijn kan dit hoofdpijn veroorzaken. Het uitstralingsgebied van deze spieren trekt door naar het oor of de zijkant/voorkant van het hoofd wat hoofdpijn geeft.
  4. Migraine en spierspanning: Tijdens episodes van migraine kan de spierspanning enorm verhoogd zijn of worden rondom de nek. Deze spierspanning kan een verergering worden of zijn van uw migraine. Wanneer de spieren en gewrichten van de nekwervelkolom behandeld worden kan dit mogelijk een verlichting/vermindering geven van episodes en intensiteit van migraine.

Last van hoofdpijnklachten en u wil graag van uw klachten af? Move Together fysiotherapie in Den Bosch / Empel kan daarvoor zorgen. Maak hier uw afspraak.