Dry needling

Afspraak plannen

Contact

Dry needling

Dry needling is een steeds meer toegepaste behandeling binnen de fysiotherapie. Bij dry needling wordt middels een droge en steriele naald de spier aangeprikt.

Omdat de naald in de spier komt wordt dit geregistreerd in de hersenen, die weer het signaal teruggeven aan de spier wat ervoor zorgt dat hier een verhoging van doorbloeding komt. Dit kan weer zorgen voor afname van een stram gevoel en pijn.  

Pijn in of rond de spieren kan een gevolg zijn van de aanwezigheid van triggerpoints. Een triggerpoint is een gevoelige plek in de vorm van een soort strakke band in een spier die voor lokale en/of uitstralende pijn kan zorgen. Verschillende interventies worden gebruikt voor het behandelen van triggerpoints, dry needling is een van de meest gebruikte.

Door dry needling toe te passen zal de doorbloeding verbeterd worden in de spier en dus de lokale en/of uitstralende pijn afnemen.

Voor dry needling van de wervelkolom (nek en rug), onderste extremiteit (bil en benen), kaak en bovenste extremiteit (schouder en arm) kunt u terecht bij Move Together fysiotherapie.