Thomas Smolders

Manueel therapeut

Mijn naam is Thomas Smolders en samen met mijn partner Marleen van Groningen ben ik Move Together fysiotherapie begonnen.

Ik ben werkzaam als manueel therapeut binnen Move Together fysiotherapie. Naast manuele therapie heb ik mij verder gespecialiseerd in problematiek in kaak en halsgebied, dry needling en chronische nek en rugklachten. Tijdens het afstuderen voor de opleiding manuele therapie heb ik onderzoek gedaan naar (langdurige) nekklachten en hoe deze te behandelen. Hier is Virtual Reality training als behandelmethode toegepast. Uit onderzoek blijkt dat langdurige pijn een proces is op hersenniveau. De hersenen moeten we dus kunnen aanspreken om iets te kunnen veranderen. De resultaten voor het trainen met Virtual Reality in de praktijk zijn zeer positief. 


Naast passie voor mijn vak heb ik ook een grote passie voor kitesurfen en crossfit. Vanwege de passie voor crossfit zijn wij onderzoek gaan doen naar het voorkomen en in kaart brengen van de veelvoorkomende blessures binnen crossfit. Aan de hand van deze onderzoeken hebben wij een crossfit screening ontwikkeld. Dit is een screening die in kaart kan brengen waar problemen liggen of kunnen gaan liggen bij crossfitters.