Thomas Smolders

Manueel therapeut en kaakfysiotherapeut

Als ik zie hoe mensen hun doelen weer behalen geniet ik daar enorm van. Als manueel therapeut help ik iedereen die een doel heeft en deze wil behalen maar belemmerd wordt door zijn klacht. Ik kijk niet alleen naar de locatie van de pijn of beweging maar ik benader altijd de gehele keten. Wanneer je klachten ervaart brengt dit altijd spierspanning met zich mee wat automatisch een verstoring geeft van je beweegpatronen. Deze beweegpatronen moeten worden aangepakt. Er is 9 van de 10 keer geen schade dus is het ook niet erg om naar de richting van de pijnlijke beweging te gaan bewegen. Dit proces moet je snappen en daar help ik je mee. Dit doe ik onder andere door middel van (pijn)educatie, mobilisaties en/of manipulaties van gewrichten, oefentherapie en spiertechnieken.

Wat ik ook behandel zijn kaakproblemen. Kaakproblematiek heeft veel verschillende uitingen. Denk hierbij aan knarsetanden tot de mond niet meer ver open kunnen doen door de pijn. Naast mijn werk hier werk ik ook 1 avond op een tandartspraktijk met betrekking tot de kaakfysiotherapie.

Los van fysiotherapie hou ik enorm van crossfitten maar zodra het waait kan je mij terugvinden op het strand voor een heerlijke kitesurfsessie.

Dit zijn mijn specialisaties en aandachtsgebieden: