Health check

Middels EMB bloedtest

Een Health check dmv orthomoleculaire voeding en een EMB bloedtest

Orthos is de griekse benaming voor goed/juist en molecuair stamt af van molecuul en heeft betrekking op de moleculen in jouw lichaam. Orthomoleculaire voeding staat ervoor om het lichaam te voeden met de juiste bouwstoffen.
Wat is een gezond voedingspatroon? Gezondheid is niet alleen maar een gezond BMI of alleen maar heel veel sporten. Er zijn 5 belangrijke componenten die onder gezondheid vallen:

  • Voeding
  • Beweging
  • Slaap
  • Stress
  • Mindset

Deze vijf componenten zijn zeer van belang voor een gezond functioneren. Sommige componenten zijn makkelijker om onder de loop te nemen dan de ander en dit zal ook per persoon verschillen. Bij voeding komt veel kijken en met name omdat we in deze huidige industrie lang niet alle juiste voedingsmiddelen binnenkrijgen middels de normale weg omdat simpelweg heel veel voeding bewerkt is. Daarnaast hebben veel mensen weinig tijd of weinig kennis over voeding waardoor er snel naar iets makkelijks gegrepen wordt of nog steeds wordt vastgehouden aan dat ene dieet waarvan jij denkt dat dit goed voor je is. Er zijn genoeg voedingsmiddelen die juist bij jou klachten kunnen veroorzaken maar doordat je het niet weet blijf je dit toch eten.

Wat ik met name aan mensen over wil brengen is om voeding letterlijk te zien als een brandstof voor je lichaam. Je hebt bepaalde voedingsstoffen nodig om goed te functioneren. Dat daarbij soms iets lekkers of minder gezond zit: prima. Maar zorg dat je je lichaam voeding geeft waar de motor letterlijk op kan draaien.
Daarnaast komt het nu steeds vaker voor dat mensen last hebben van een voedselintolerantie en/of allergie. Sommige kiezen juist voor een vegetarisch of plantaardig dieet en weten niet hoe ze hier goed mee om kunnen gaan.

Om duidelijk in kaart te brengen welke voedingsstoffen wel of niet goed voor je zijn of om te kijken of er bijvoorbeeld tekorten zijn in bepaalde vitaminen en/of mineralen of om erachter te komen waarom je last hebt van spijsverteringsklachten zoals bijvoorbeeld vaak die opgeblazen buik kunnen we dit testen middels een EMB bloedtest.  

Bij de bloedtest neem ik een klein beetje bloed af middels een vingerprik wat in een lab wordt onderzocht wat inzicht geeft in mogelijke tekorten van bijvoorbeeld vitaminen en mineralen of juist een intolerantie en/of allergie maar ook hoe je darmen en energielevel ervoor staan. Er kan ook sprake zijn van bijvoorbeeld verzuring waardoor je meer vatbaar bent voor blessures.  Aan de hand van deze test kan ik een persoonlijk behandelplan opstellen zoals bv advies in voeding die je wel of tijdelijk niet kan eten en advies in supplementen als er sprake is van tekorten.

Klik hier voor meer informatie over de EMBtest

Plan een afspraak voor een EMB bloedtest