Crossfit

Crossfit is een sport waarbij functionele bewegingen in een hoge intensiteit en vaak zo snel mogelijk worden uitgevoerd. Het is een combinatie van coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. Dit zijn dan ook meteen de basiselementen om goed te kunnen bewegen.Wij crossfitten met veel plezier bij Crossfit Duketown in 'S-Hertogenbosch. Wij zijn dan ook erg verheugd dat wij samenwerken met Crossfit Duketown. Iedere maandag avond van 17.00 uur tot 18.00 uur zijn wij aanwezig voor een sportspreekuur. Hier kunnen leden van crossfit duketown binnenlopen voor vragen of advies. 

Omdat wij zelf fanatiek crossfitten en in de praktijk veel blessures hebben gezien en behandeld, zijn wij ons hier meer in gaan verdiepen. Zo hebben wij een test protocol gemaakt waarmee de houding, de bewegelijkheid, de stijfheid en/of een verkeerd beweegpatroon van de sporter in kaart wordt gebracht. 
Het komt vaak voor dat je een beweging onbewust niet goed uitvoert. Dit kan bijvoorbeeld komen door te weinig bewegelijkheid in een gewricht. Vaak heb je niet door dat je hierdoor verkeerd gaat bewegen maar hierdoor kan het lichaam wel gaan compenseren waardoor de prestaties kunnen verminderen en blessures kunnen ontstaan. 

Hiervoor zou een crossfit screening goed zijn. Binnen deze screening worden vaardigheden getoetst op coördinatie, proprioceptie, stabiliteit, kracht en lenigheid.
Dit programma is zeer geschikt voor de crossfitter die wil voorkomen dat er blessures ontstaan. Wanneer er wel sprake is van een blessure zijn er verschillende testen om specifiek te kunnen bepalen waar de blessures vandaan komen. Door middel van verschillende behandeltechnieken kan de blessure verholpen worden.