Nekpijn en nu?

Alle informatie over nekpijn

Hoe Fysiotherapie kan Helpen bij Nekpijn

Inleiding
Nekpijn is een veelvoorkomende klacht die een grote impact kan hebben op je dagelijkse leven. Of het nu gaat om een nekpijn die net is ontstaan of chronische nekpijn, fysiotherapie kan helpen om de pijn te verlichten en de functionaliteit te verbeteren. Move Together Fysiotherapie is gespecialiseerd in de behandeling van nekklachten en gerelateerde aandoeningen.

Wat is Nekpijn?
Nekpijn kan door verschillende factoren veroorzaakt worden. Het is belangrijk om de oorzaak van de pijn te achterhalen om een effectieve behandeling te kunnen bieden. Bij Move Together Fysiotherapie richten we ons op het identificeren van de onderliggende oorzaken van nekpijn om gerichte behandelingen aan te bieden.

A-specifieke nekpijn
A-specifieke nekpijn is pijn waarvoor geen specifieke medische oorzaak kan worden gevonden. Deze vorm van nekpijn is vaak gerelateerd aan factoren zoals slechte houding, stress, en een inactieve levensstijl. Bij Move Together Fysiotherapie richten we ons op het verbeteren van de algemene nekgezondheid door middel van oefeningen, houdingsadvies en pijneducatie.

Radiculair Beeld vanuit de Nek
Een radiculair beeld vanuit de nek ontstaat wanneer een zenuwwortel in de nek geïrriteerd of bekneld raakt. Dit kan leiden tot pijn die uitstraalt naar de schouders, armen en handen. Symptomen kunnen ook tintelingen, gevoelloosheid en spierzwakte omvatten. Bij Move Together Fysiotherapie passen we gespecialiseerde technieken toe om de druk op de zenuwen te verlichten en de functie te herstellen.

Radiculopathie vanuit de Nek
Radiculopathie vanuit de nek is een aandoening waarbij zenuwwortels in de nek beschadigd of ontstoken raken, wat kan leiden tot pijn, gevoelloosheid, en krachtverlies in de armen. Dit wordt vaak veroorzaakt door hernia’s, botsporen of andere degeneratieve veranderingen in de wervelkolom. Onze therapeuten bij Move Together Fysiotherapie gebruiken een combinatie van manuele therapie, pijneducatie en specifieke oefeningen om de symptomen te verminderen en de functie te verbeteren.

Hoe Fysiotherapie Helpt

Pijneducatie
Pijneducatie is een essentieel onderdeel van de behandeling. Het begrijpen van de oorzaken van nekpijn en hoe je hiermee om kunt gaan, kan helpen om angst te verminderen en een actievere rol te spelen in je herstel. Bij Move Together Fysiotherapie besteden we veel aandacht aan het voorlichten van onze patiënten over hun aandoening en de beste manieren om hiermee om te gaan.

Oefentherapie
Specifieke oefeningen zijn gericht op het versterken van de spieren in de nek en schouders en het verbeteren van de flexibiliteit. Door regelmatig te oefenen, kunnen de klachten verminderen en kan het risico op terugkerende pijn afnemen. Onze therapeuten stellen een persoonlijk oefenprogramma op dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Manuele Therapie
Onze manueel therapeuten gebruiken hands-on technieken om de wervelkolom beter te laten bewegen en spierspanning te verminderen. Dit zijn mobilisatie en manipulatie technieken, in de volksmond bekend als "kraken", om gewrichtsbewegingen te verbeteren en pijn te verlichten. Bij Move Together Fysiotherapie zijn we gespecialiseerd in verschillende vormen van manuele therapie die effectief zijn bij de behandeling van nekklachten.

Houdingsadvies
Er bestaat geen perfecte houding; variatie is de sleutel. Het is belangrijk om regelmatig van houding te veranderen en langdurig zitten of staan te vermijden. Onze therapeuten geven advies over hoe je dit in je dagelijkse routine kunt integreren. Dit kan helpen om overbelasting te voorkomen en nekpijn te verminderen.

 

Praktische Tips
Naast de behandeling door een fysiotherapeut zijn er enkele tips die je thuis kunt toepassen om A-specifieke nekpijn te verminderen:

- Blijf Bewegen:Probeer in beweging te blijven en vermijd langdurig zitten.
- Stretching: Regelmatige stretching oefeningen kunnen helpen om de spieren soepel te houden.
- Variatie in Houding: Zorg ervoor dat je regelmatig van houding wisselt om overbelasting te voorkomen.

Conclusie
Nekpijn kan belemmerend zijn, maar met de juiste fysiotherapeutische aanpak kun je de pijn beheersen en je kwaliteit van leven verbeteren. Move Together Fysiotherapie is gespecialiseerd in de behandeling van nekklachten en gerelateerd hieraan. Neem contact met ons op voor een persoonlijk behandelplan dat is afgestemd op jouw specifieke behoeften.