Tenniselleboog versus Golfarm

Tenniselleboog versus Golfarm

Tenniselleboog versus Golfarm: Effectieve Fysiotherapie bij Move Together

Elleboogklachten, zoals de tenniselleboog en golfarm, vormen veelvoorkomende hindernissen voor mensen die dagelijks actief zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de onderscheidende kenmerken van deze aandoeningen en benadrukken we hoe fysiotherapie, met name bij Move Together, essentieel kan zijn voor het verlichten van de pijn en het bevorderen van herstel.

Tenniselleboog: Oorzaken en Symptomen

De tenniselleboog, ook bekend als laterale epicondylitis, wordt gekenmerkt door ontstoken spieren aan de buitenkant van de elleboog. Hoewel de naam anders doet vermoeden, ontstaat deze blessure niet alleen door tennis, maar ook door herhaalde bewegingen bij dagelijkse activiteiten. Symptomen zijn onder meer pijn aan de buitenkant van de elleboog, zwakte in de hand en moeite met het vasthouden van voorwerpen.

Golfarm: Oorzaken en Symptomen

De golfarm, of mediale epicondylitis, vertoont gelijkenissen met de tenniselleboog, maar de pijn manifesteert zich aan de binnenkant van de elleboog. Herhaalde polsbewegingen, zoals die bij het tillen van zware voorwerpen, kunnen leiden tot overbelasting van de spieren aan de binnenkant van de elleboog. Symptomen zijn pijn, gevoeligheid aan de binnenkant van de elleboog, stijfheid en zwakte in de hand.

Fysiotherapie bij Move Together: Specialist in Elleboogklachten

Bij Move Together fysiotherapie realiseren we ons dat elleboogklachten impact hebben op het dagelijks leven. Onze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn getraind om specifiek deze aandoeningen aan te pakken en werken nauw samen met patiënten om aangepaste behandelplannen te ontwikkelen.

Diagnose en Evaluatie

Een nauwkeurige diagnose is de eerste stap. We voeren grondige evaluaties uit om de oorzaak van de pijn te identificeren en bepalen welke spieren en weefsels betrokken zijn bij het letsel.

Individueel Behandelplan

Bij Move Together geloven we in een holistische aanpak, waarbij we unieke behandelplannen opstellen, rekening houdend met de specifieke behoeften en doelen van de patiënt. Mobilisatieoefeningen, spierversterkende oefeningen en pijnverlichtingstechnieken maken vaak deel uit van deze plannen.

Technieken voor Pijnverlichting

Onze fysiotherapeuten passen verschillende technieken toe om pijn te verlichten en ontstekingen te verminderen, waaronder massage, dry needling en mobilisatie, afgestemd op de behoeften van de patiënt.

Preventie en Herstel

Naast het verlichten van pijn streven we naar preventie van toekomstige blessures. We leren patiënten effectieve oefeningen en strategieën voor thuisgebruik, evenals ergonomische aanpassingen om herhaling van elleboogklachten te voorkomen.

Conclusie

Tenniselleboog en golfarm kunnen het dagelijks leven aanzienlijk beïnvloeden, maar bij Move Together Fysiotherapie uit Den Bosch bieden we gespecialiseerde zorg om patiënten te helpen herstellen en weer actief te worden. Als u last heeft van deze elleboogklachten of andere musculoskeletale problemen, neem dan gerust contact met ons op. Samen werken we aan een pijnvrij en gezond leven.