Marleen van Groningen

Fysiotherapeut

Het heeft mij altijd gefascineerd om te achterhalen waarom er klachten ontstaan en om samen met de patiënt te zoeken naar een passende oplossing. Hierin staat de hulpvraag centraal zodat er een doel behaald kan worden.
Ik kijk niet alleen naar de klacht maar juist naar de gehele keten hieromheen. Bijvoorbeeld een beweging van een schouder is afhankelijk van de beweging van onder andere je wervelkolom, sleutelbeen en schouderblad. Maar als een beweging er niet optimaal is kan je via een ander beweegpatroon gaan bewegen (compensatie) wat weer spierspanning geeft. 

Dit zijn mijn specialisaties en aandachtsgebieden

Naast die keten kijk ik ook verder naar klachten. We zijn steeds meer bewust bezig met gezondheid, bewuste voeding en een goede leefstijl. Voor sommige gaat dit vrij gemakkelijk en sommige vinden dit juist lastig. Hierin kan ik helpen om je sturing te geven. Een goede basis van een gezonde leefstijl is voeding en bewegen. Juiste voeding is voor iedereen anders. Los van de wensen zoals vegetarisch of plantaardig eten zijn er ook voedselallergieën of intoleranties die zorgen voor een aangepast voedingspatroon.
Ik ben mezelf meer gaan verdiepen in voeding middels de opleiding tot orthomoleculair therapeut. Omdat voeding en leefstijl zo per persoon verschilt vind ik het belangrijk om dit meetbaar te maken om te zien of er sprake is van bijvoorbeeld tekorten in vitaminen of juist overgevoeligheid van bepaalde voedingsmiddelen wat je klachten kan verklaren. Hiervoor gebruik ik de EMB bloedtest.